Polityka prywatności

1. Apteka jest administratorem danych osobowych Klientów przekazanych Aptece dobrowolnie dla celów realizacji zamówień lub dla celów marketingowych.

2. Dane osobowe przetwarzane będą przez Aptekę wyłącznie w celu realizacji zamówień lub za wyraźną zgodą Klienta dla celów marketingowych.

3. Klient ma prawo dostępu do treści danych osobowych i ich poprawiania, prawo uzyskania informacji o celu, zakresie i sposobie przetwarzania danych osobowych, prawo wniesienia pisemnego umotywowanego żądania zaprzestania dalszego przetwarzania danych osobowych jak również sprzeciwu dotyczącego dalszego przetwarzania danych osobowych w celach marketingowych.

4. Wszystkie dane osobowe Klienta są przez Aptekę traktowane jako poufne i są chronione zgodnie z ustawowymi regulacjami, w szczególności zawartymi w ustawie z dnia 29 sierpnia 1997 r., o ochronie danych osobowych (tj. Dz. U., z 2002 r., nr 101, poz. 926 z późn. zm.).

5. Apteka stosuje mechanizm plików "cookies", które podczas korzystania przez Klientów ze Stron Internetowych Apteki, zapisywane są przez serwer Apteki na dysku twardym urządzenia końcowego Klienta.

6. Stosowanie plików "cookies" ma na celu poprawne działanie Stron Internetowych Apteki na urządzeniach końcowych Klientów. Mechanizm ten nie niszczy urządzenia końcowego Klienta oraz nie powoduje zmian konfiguracyjnych w urządzeniach końcowych Klientów ani w oprogramowaniu zainstalowanym na tych urządzeniach. „Cookies” nie mają na celu identyfikacji Klientów.

7. Sprzedawca stosuje mechanizm plików "cookies" w celach statystycznych (zapamiętania informacji o urządzeniach końcowych Klientów, weryfikacji i rozwoju swojej oferty)

8. Klient może wyłączyć mechanizm „cookies” w przeglądarce internetowej swojego urządzenia końcowego, co może spowodować utrudnienia lub uniemożliwić korzystanie ze Stron Internetowych Apteki.

9. Witryna internetowa korzysta z Google Analytics, usługi analizy oglądalności stron internetowych udostępnianej przez Google, Inc. (“Google”). Google Analytics używa “cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na komputerze użytkownika w celu umożliwienia witrynie przeanalizowania sposobu, w jaki użytkownicy z niej korzystają. Informacje generowane przez „cookies” na temat korzystania z witryny przez użytkownika (włącznie z jego adresem IP) będą przekazywane spółce Google i przechowywane przez nią na serwerach w Stanach Zjednoczonych. Google korzysta z tych informacji w celu oceny korzystania z witryny przez użytkownika, tworzenia raportów dotyczących ruchu na stronach dla operatorów witryn oraz świadczenia innych usług związanych z ruchem na witrynach internetowych i korzystaniem z internetu. Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google. Google nie będzie łączyła adresu IP użytkownika z żadnymi innymi danymi będącymi w jej posiadaniu.




© 2016 aptekarosa.pl Wszystkie prawa zastrzeżone